BlogOnze specialisten posten regelmatig belangrijke topics op deze blog. U kan zich inschrijven op deze blog via de rechterzijbalk. Schrijf enkel in voor de onderwerpen die u interesseren. Wanneer er een nieuw artikel gepost wordt, krijgt u een melding op het ingeschreven e-mailadres.

Wheatless & More introduceert Dutch Spices in België

Gepost op 2014-10-29 15:22:12 door Natasja in de categorie Allergenen-

Wheatless & More, een groothandel gespecialiseerd in allergenenvrije voeding voor horeca en retail, lanceert het gamma allergenenvrije specerijen, kruiden en kruidenmixen van Dutch Spices in België. Dutch Spices is specialist in het maken, mengen en bereiden van kruiden, kruidenmixen, marinades en sauzen.
 
Vrij van niet 14 maar liefst 24 allergenen

Uniek aan het gamma aan smaakvolle kruiden, specerijen en mixen van Dutch Spices is dat ze een voor een vrij zijn van de 24 meest voorkomende allergenen. Daarmee is Dutch Spices de enige specialist in Europa die een kruidengamma aanbiedt dat niet alleen vrij is van de 14 allergenen voorzien in de nieuwe Europese allergenenwetgeving, maar nog 10 extra allergenen uitsluit die opgenomen zijn in de zogenaamde LeDa- of Levensmiddelendatabanklijst. Dutch Spices hanteert het strenge allergenenmanagementsysteem, de VITAL norm[1].
 
Dutch Spices sluit de volgende allergenen uit: glutenbevattende granen, vis, schaal- en weekdieren, eieren en melk, noten en pindanoten, soja, selderij, mosterd en sesamzaad, sulfiet en lupine. Naast deze 14 ‘wettelijke’ allergenen is het Dutch Spices-gamma ook vrij van lactose, cacao, glutamaat, koriander, maïs, peulvruchten, wortel, rund-, varkens- en kippenvlees.
 
Vrij van kruiscontaminatie

Het gamma van Dutch Spices is niet alleen allergenenvrij vanuit de ingrediënten, maar bovendien vrij van kruiscontaminatie dankzij een sluitend allergenenbeheer zowel op de productielocatie als binnen het productieproces. Er komen alleen grondstoffen binnen die door een zeer streng selectie- en auditproces zijn gegaan en die voldoen aan de VITAL 2.0 norm. Allergenen en zelfs producten waar kruisbesmetting “mogelijk” zou kunnen zijn, worden door Dutch Spices volledig uitgesloten.
 
Geen verlies aan smaak en creativiteit

Chefs en horecazaken die zich willen voorbereiden op de nieuwe allergenenwetgeving kunnen er dankzij Dutch Spices voor zorgen dat aan hun allergenenvrije gerechten geen nieuwe allergenen worden toegevoegd bij het kruiden of afkruiden van gerechten.
 
Doordat de prijzen van Dutch Spices nauw aansluiten bij conventionele kwalitatieve kruiden- en specerijengamma’s kan een chef makkelijk omschakelen naar de producten van Dutch Spices voor de bereiding van alle gerechten, ook diegene voor gasten en klanten zonder specifieke dieetvereisten.
 
Dankzij Dutch Spices zijn er op die manier minder handelingen nodig bij de bereiding van gerechten omdat er minder afleidingen nodig zijn voor wie bepaalde allergenen moet of wil mijden.

Wheatless & More

Wheatless & More is als groothandel gespecialiseerd in allergenenvrije voeding en gerelateerde diensten voor horeca en retail. Wheatless & More heeft een productengamma voor alle eetmomenten van de dag, gaande van ontbijt, middag- en avondmaal, tot namiddag- en receptiegebeuren, en allerlei tussendoortjes. Tot dat gamma behoren o.a. dagvers brood, ontbijtgranen, pasta, pizza, klaargemaakte pannenkoeken (zout & zoet), blini’s, kruiden(mixen), bouillons, mosterd, gepaneerde vis, bakmixen voor brood, cake, pannenkoeken, koekjes en snacks die vrij zijn van gluten en afhankelijk van het product nog een of meerdere andere allergenen.

Meer informatie: www.wheatlessandmore.com

 
» Stuur door naar een vriend
» Reacties (0)


Uw reactie op deze postUw naam