BlogOnze specialisten posten regelmatig belangrijke topics op deze blog. U kan zich inschrijven op deze blog via de rechterzijbalk. Schrijf enkel in voor de onderwerpen die u interesseren. Wanneer er een nieuw artikel gepost wordt, krijgt u een melding op het ingeschreven e-mailadres.

Nieuwe Europese wetgeving glutenvrij

Gepost op 2014-09-03 14:01:25 door Natasja in de categorie Allergenen-

De huidige 'glutenvrij' wetgeving wordt juli 2016 ingetrokken. Verordening (EG) nr. 41/2009 wordt dan vervangen door Uitvoeringsverordening 828/2014 welke op 31 juli 2014 is gepubliceerd. Belangrijke wijzigingen zijn :

GLUTENVRIJ
De vermelding „glutenvrij” mag alleen worden gebruikt als het glutengehalte van het aan de eindconsument verkochte levensmiddel maximaal 20 mg/kg bedraagt.

MET ZEER LAAG GLUTENGEHALTE
De vermelding „met zeer laag glutengehalte” mag alleen worden gebruikt als het glutengehalte van het aan de eindconsument verkochte levensmiddel — dat bestaat uit of een of meer ingrediënten bevat die van tarwe, rogge, gerst, haver of kruisingen ervan zijn vervaardigd en speciaal zijn verwerkt om het glutengehalte te verlagen — maximaal 100 mg/kg bedraagt.

Haver in levensmiddelen waarop de vermelding „glutenvrij” of „met zeer laag glutengehalte” is aangebracht, moet speciaal zijn geproduceerd, bereid en/of verwerkt om verontreiniging met tarwe, rogge, gerst of kruisingen ervan te vermijden en het glutengehalte van deze haver mag maximaal 20 mg/kg bedragen.

Bron : Eur-lex
 
» Stuur door naar een vriend
» Reacties (0)


Uw reactie op deze postUw naam