BlogOnze specialisten posten regelmatig belangrijke topics op deze blog. U kan zich inschrijven op deze blog via de rechterzijbalk. Schrijf enkel in voor de onderwerpen die u interesseren. Wanneer er een nieuw artikel gepost wordt, krijgt u een melding op het ingeschreven e-mailadres.

Donderdag 10 april in 'Koppen': over voedselintoleranties en allergieën

Gepost op 2014-04-09 00:00:00 door Kaat in de categorie Allergenen-

Op donderdag 10 april is een item in het één-programma 'Koppen' gewijd aan voedselintoleranties en allergieën.
De uitzending begint om 20u40.

Hierbij de korte inhoud van de reportage:

We eten ons ziek

Ons voedsel zit vol kleurstoffen, bewaarmiddelen en suiker. Voeg daarbij een jachtige levensstijl en het lichaam slaat tilt. Zelfs een gewone appel kan dan last geven. Intoleranties en pseudo-allergieën kunnen lelijk huishouden.

“Zware vermoeidheid, ontstoken luchtwegen, maag- en darmklachten. Hoe langer hoe meer mensen kampen ermee. Ze lopen dokters af en laten hun bloed onderzoeken, vaak zonder resultaat. In dat geval mag je er zeker van zijn dat de boosdoener onze voeding is,” zegt voedingsdeskundige Christine Tobback. Zij behandelde al 7.000 patiënten met succes.

Wat mag je dan wél nog eten? Ines de Rijcker, die met heel wat overgevoeligheden en allergieën te maken heeft, besloot een half jaar geleden zelf een winkel te openen. Een gat in de markt zo blijkt, ze denkt al aan uitbreiding.

bron: website één

Op de website kan u ook het introductiefilmpje van de reportage bekijken.
» Stuur door naar een vriend
» Reacties (0)


Uw reactie op deze postUw naam