BlogOnze specialisten posten regelmatig belangrijke topics op deze blog. U kan zich inschrijven op deze blog via de rechterzijbalk. Schrijf enkel in voor de onderwerpen die u interesseren. Wanneer er een nieuw artikel gepost wordt, krijgt u een melding op het ingeschreven e-mailadres.

Canada acht alle geraffineerde olie veilig

Gepost op 2013-10-28 00:00:00 door Pascal in de categorie Allergenen-

In de Canadese allergenenwetgeving welke van kracht werd augustus 2012, wordt bij definitie van een allergeen gesteld dat de aanwezigheid van eiwitten bepalend is (zie onder).

Dit leidt tot de discussie of producten gemaakt van één van deze allergene bronnen, maar welke geen eiwit bevatten, als allergeen aangemerkt moeten worden. Health Canada heeft een  toelichting daarop uitgebracht. Samen met Canadian Food Inspection Agency (CFIA) hebben zij het standpunt ingenomen dat alle hoog-geraffineerde oliën niet als allergeen geëtiketteerd hoeven te worden en in plaats daarvan volstaan mag worden met een algemene term als plantaardige olie. behalve in het geval van pinda, hiervoor bestaat aparte wetgeving in sections B.01.009 (4) en B.01.010 van de Food and Drug Regulations.

Het is de verantwoordelijkheid van de producent om aan te tonen dat het gebruikte olie of vet daadwerkelijk hoog geraffineerd is. Onder hoog geraffineerd wordt verstaan: degummen, neutraliseren, bleken and deodoriseren. Sesam- en notenolie zijn vaak niet geraffineerd en dienen dus wel naar de herkomst geëtiketteerd te worden.

"Food allergen" is defined under Section B.01.010.1 (1) of the Canadian Food and Drug Regulations as "any protein from any of the following foods, or any modified protein, including any protein fraction, that is derived from any of the following foods:
 1. almonds, Brazil nuts, cashews, hazelnuts, macadamia nuts, pecans, pine nuts, pistachios or walnuts; 
 2. peanuts; 
 3. sesame seeds; 
 4. wheat or triticale; 
 5. eggs; 
 6. milk; 
 7. soybeans; 
 8. crustaceans; 
 9. shellfish; 
 10. fish; or 
 11. mustard seeds."

Bron : Allergenenconusltancy
» Stuur door naar een vriend
» Reacties (0)


Uw reactie op deze postUw naam