BlogOnze specialisten posten regelmatig belangrijke topics op deze blog. U kan zich inschrijven op deze blog via de rechterzijbalk. Schrijf enkel in voor de onderwerpen die u interesseren. Wanneer er een nieuw artikel gepost wordt, krijgt u een melding op het ingeschreven e-mailadres.

Allergie-Checker voor allergische consumenten op korte termijn beschikbaar

Gepost op 2013-10-25 00:00:00 door Pascal in de categorie Allergenen-

Samen met de stichting Voedselallergie ontwikkelt Wageningen UR Food & Biobased Research de Allergie-Checker. De site is al in de lucht. Allergische consumenten kunnen daar hun persoonlijke profiel aanmaken en producten uitzoeken die bij hun dieet passen. Het prototype van de bijbehorende app wordt in november van dit jaar door een groep allergische consumenten getest, zodat deze gebruikerservaringen meegenomen kunnen worden in de verdere ontwikkelingen van de app. 

Om gemakkelijker toegang tot allergeneninformatie te krijgen, wordt met diverse partners de Allergie-Checker ontwikkeld. Een hulpmiddel dat is afgestemd op het persoonlijke profiel van de allergische consument. De partners in het project zijn Voedingscentrum, FoodShopper, cateraar Sodexo, Jumbo Supermarkten, LEI Wageningen UR en ICT ontwikkelaars Noldus, Q-Ray en Mobihealth. Ook mensen met een voedselallergie worden intensief bij de ontwikkeling betrokken, zodat de app optimaal aansluit bij hun verwachtingen en praktijkervaringen. 

De app wordt op dit moment gemaakt, maar op de website www.allergie-checker.nl is het nu al mogelijk om een persoonlijk profiel aan te maken. In dit profiel kan iemand aangeven voor welke allergenen hij of zij gevoelig is, de ernst van een allergie en hoe de informatie getoond moet worden. De informatie die de gebruiker ontvangt over de geschiktheid van een product, is helemaal afgestemd op het ingevoerde profiel.

Bij de ontwikkeling van de app is gebruik gemaakt van de levensmiddelendatabank van het Voedingscentrum en de databases van Jumbo Supermarkten en Sodexo. Op dit moment bevat de Allergie-Checker productinformatie van bijna 30.000 artikelen. Het is de bedoeling om deze gegevensbronnen in de toekomst verder uit te breiden. De interpretatie van de data in de databases en het combineren van informatie uit deze databases vindt plaats via een aparte interpretatielaag. Hierdoor kunnen nieuwe databases toegevoegd worden zonder dat de software opnieuw ontworpen moet worden.

Bron : Stichting Voedselallergie.
» Stuur door naar een vriend
» Reacties (0)


Uw reactie op deze postUw naam