Blog



Onze specialisten posten regelmatig belangrijke topics op deze blog. U kan zich inschrijven op deze blog via de rechterzijbalk. Schrijf enkel in voor de onderwerpen die u interesseren. Wanneer er een nieuw artikel gepost wordt, krijgt u een melding op het ingeschreven e-mailadres.

FDA publiceert definitie glutenvrij

Gepost op 2013-08-06 00:00:00 door Pascal in de categorie Allergenen-

De Amerikaanse voedselveiligheidsinstantie FDA heeft een definitie geformuleerd voor de term glutenvrij. Dit gebeurde na jaren van overleg.

Een producent mag 'glutenvrij' op de verpakking plaatsen als het product minder dan 20 ppm gluten bevat. De producten en bijbehorende verpakkingen moeten binnen een jaar aan de nieuwe regelgeving voldoen. De grens van 20 ppm geldt al langer voor producten uit de Europese Unie en Canada.
 
Een correcte labeling van glutenvrij is belangrijk voor coeliakie-patiënten die erg ziek worden bij de consumptie van het eiwitgluten.
 
Glutenvrije producten worden steeds populairder. Ook mensen zonder coeliakie eten meer glutenvrije producten omdat ze denken dat het gezonder is.

Bron: VMT
» Stuur door naar een vriend
» Reacties (0)


Uw reactie op deze post



Uw naam